Toszkán csirkés fusilli

Előkészítés

15 perc

Főzési idő

25 perc

Összesen

40 perc

Adag

kb. 4 fő

Értékelés

Elkészítés

  • 1.
    A fusillit sós, lobogó vízben a csomagolás szerint al dentére főzzük. Közben egy nagy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és a felkockázott csirkemellet aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd üvegesre dinszteljük.
  • 2.
    Beleforgatjuk a csíkokra vágott szárított paradicsomot, majd felöntjük a csirkealaplével és a tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az olasz fűszerkeverékkel, és néhány percig főzzük, amíg a szósz kissé besűrűsödik. Ezután hozzáadjuk a friss spenótleveleket, és kevergetve hagyjuk, amíg kissé összeesnek.
  • 3.
    A kifőtt fusillit a szószhoz adjuk, alaposan összeforgatjuk, majd tálaláskor reszelt parmezánnal megszórjuk.
  • Hozzávalók

    4 adag
    350 g Don Francesco fusilli tészta
    400 g csirkemellfilé
    2 evőkanál olívaolaj (20 g)
    2 gerezd fokhagyma (10 g)
    1 kisebb fej vöröshagyma (80 g)
    100 g szárított paradicsom
    150 g friss spenót
    200 ml főzőtejszín
    100 ml csirkealaplé
    50 g reszelt parmezán (plusz a tálaláshoz)
    1 teáskanál olasz fűszerkeverék (3 g)
    só, bors ízlés szerint

    Tápérték

    Összesen
    Adagonként
    ~210 g
    fehérje
    ~334 g
    szénhidrát
    ~128 g
    zsír
    ~3309 kcal
    kalória

    Még több recept

    Csicseriborsós Puttanesca ragu

    Aglio e olio spagetti

    🇮🇹

    Csirkés – fetás tésztasaláta

    🇮🇹