Szaftos, lecsókrémes tarhonya tükörtojással

Előkészítés

10 perc

Főzési idő

40 perc

Összesen

50 perc

Adag

kb. 6 fő

Értékelés

Elkészítés

  • 1.
    A paradicsomot, paprikákat és a hagymát nagyobb darabokra vágjuk, majd a fokhagymagerezdekkel együtt tepsire tesszük. Meglocsoljuk az olajjal, sózzuk, borsozzuk, és alaposan átforgatjuk. 230 °C-ra előmelegített sütőben, hőlégkeveréses fokozaton körülbelül 25 perc alatt puhára sütjük.
  • 2.
    Közben kevés olajon lepirítjuk a tarhonyát, majd a csomagolás utasításai szerint készre főzzük. A megsült zöldségeket krémesre turmixoljuk, majd a megfőtt tarhonyával összekeverjük. Tálakba szedve tükörtojással és sült hagymával kínáljuk.
  • Hozzávalók

    6 adag
    1 kg paradicsom
    2 db kápia paprika (kb. 240 g)
    2 db TV-paprika (kb. 240 g)
    1 db hegyes erős paprika (kb. 50 g)
    1 fej fokhagyma (kb. 50 g)
    1 nagy db főzőhagyma (kb. 150 g)
    5 evőkanál olívaolaj (50 g)
    só, bors ízlés szerint
    500 g Dunakeszi tarhonya
    6 db tojás (kb. 300 g)
    100 g sült hagyma

    Tápérték

    Összesen
    Adagonként
    ~127 g
    fehérje
    ~527 g
    szénhidrát
    ~110 g
    zsír
    ~3528 kcal
    kalória

    Még több recept

    Sült padlizsános spagetti

    🇮🇹

    Csicseriborsós Puttanesca ragu

    Zöldborsóleves eperlevéllel

    🇭🇺