Sült padlizsános spagetti

Előkészítés

10 perc

Főzési idő

20 perc

Összesen

30 perc

Adag

kb. 4 fő

Értékelés

Elkészítés

  • 1.
    A padlizsánt kevés olajon aranybarnára pirítjuk. A fokhagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a darabolt paradicsomot, vizet, friss bazsalikomot és a parmezánhéjat (ha használunk), majd 5–7 percig főzzük. Ezután visszatesszük a padlizsánt a szószhoz, és további 5–7 percig rotyogtatjuk.
  • 2.
    Közben a spagettit sós vízben al dentére főzzük, majd kevés főzővizet a szószhoz adunk, hogy selymesebb legyen. A tésztát összeforgatjuk a szósszal, és reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.
  • Hozzávalók

    4 adag
    300 g Don Francesco spagetti
    1 kisebb padlizsán (kb. 250 g, kockázva, leitatva)
    2–3 evőkanál olívaolaj (30 g)
    1 gerezd fokhagyma (5 g)
    3–4 friss bazsalikomlevél (5 g)
    400 g darabolt paradicsom + ugyanennyi víz
    só ízlés szerint
    100–150 ml főzővíz
    20 g reszelt parmezán + parmezánhéj (opcionális)

    Tápérték

    Összesen
    Adagonként
    ~50 g
    fehérje
    ~249 g
    szénhidrát
    ~42 g
    zsír
    ~1545 kcal
    kalória

    Még több recept

    Spagetti fekete olajbogyóval és dióval

    Csirkés – fetás tésztasaláta

    🇮🇹

    Csirkés-sajtos-zöldséges leves eperlevél tésztával