Spárgás-krémsajtos tészta

Előkészítés

15 perc

Főzési idő

35 perc

Összesen

50 perc

Adag

kb. 4 fő

Értékelés

Elkészítés

  • 1.
    A spárgák fás végét letörjük, a zsenge szárakat megmossuk és megszárítjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Olívaolajjal meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk, alaposan átforgatjuk, majd 190 °C-os sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kicsit hűlni, majd levágjuk a spárgák tetejét.
  • 2.
    Közben kevés vajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, fűszerezzük az olasz fűszerkeverékkel, sóval és borssal. Hozzáadjuk a tésztát, átforgatjuk, majd felöntjük az alaplével. Lefedve, időnként megkeverve kb. 10–12 perc alatt al dentére főzzük.
  • 3.
    A spárgaszárakat krémsajttal, parmezánnal és bazsalikommal krémesre turmixoljuk, majd a tésztához adjuk. Néhány percig főzzük tovább, végül belekeverjük a felaprított szárított paradicsomot és a spárgacsúcsokat (néhányat félretehetünk a tálaláshoz).
  • 4.
    Az ételt azon melegében tálaljuk, a tetejére burratát helyezünk, és igény szerint meglocsolhatjuk olívaolajjal.
  • Hozzávalók

    4 adag
    50 dkg zöldspárga
    2 evőkanál olívaolaj (20 g)
    só, bors ízlés szerint
    30 g vaj
    1 db fehér hagyma (100 g)
    1 teáskanál olasz fűszerkeverék (5 g)
    250 g makaróni
    7,5 dl zöldség alaplé
    100 g krémsajt (Arla)
    40 g parmezán sajt
    1 marék friss bazsalikom (10 g)
    100 g szárított paradicsom
    250 g burrata (2 db)

    Tápérték

    Összesen
    Adagonként
    ~112 g
    fehérje
    ~285 g
    szénhidrát
    ~160 g
    zsír
    ~2982 kcal
    kalória

    Még több recept

    Zöldborsóleves eperlevéllel

    🇭🇺

    Aglio e olio spagetti

    🇮🇹

    Csicseriborsós Puttanesca ragu