Spagetti fekete olajbogyóval és dióval

Előkészítés

10 perc

Főzési idő

20 perc

Összesen

30 perc

Adag

kb. 3 fő

Értékelés

Elkészítés

  • 1.
    Az olívaolajban alacsony hőfokon megdinszteljük a petrezselyemszárat, a fokhagymát és a chilit, majd még mielőtt megpirulnának, eltávolítjuk őket, hogy csak az aromájuk kerüljön az olajba.
  • 2.
    Közben a spagettit lobogó, sós vízben a csomagolás szerint al dentére főzzük.
  • 3.
    Az aromás olajba beleforgatjuk a durvára vágott diót és a fekete olajbogyót, majd rövid ideig dinszteljük. Ezután hozzáadunk körülbelül 1 dl főzővizet, sóval és borssal ízesítjük. A kifőtt tésztát közvetlenül a szószba emeljük át, jól elkeverjük, majd megszórjuk pecorino sajttal, és krémesre keverjük.
  • 4.
    Ha szükséges, még adunk hozzá főzővizet és sajtot, hogy kellően szaftos legyen. Tálaláskor frissen reszelt pecorinóval, őrölt borssal és kevés olívaolajjal locsolva kínáljuk.
  • Hozzávalók

    3 adag
    2 evőkanál olívaolaj (20 g)
    2 szál petrezselyem (10 g)
    1 gerezd fokhagyma (5 g)
    chili ízlés szerint (kb. 5 g)
    100 g dió
    100 g fekete olajbogyó
    100 g pecorino sajt
    só, bors ízlés szerint
    300 g spagetti Don Francesco

    Tápérték

    Összesen
    Adagonként
    ~83 g
    fehérje
    ~242 g
    szénhidrát
    ~133 g
    zsír
    ~2396 kcal
    kalória

    Még több recept

    Zöldborsós tésztatorta

    Csirkés – fetás tésztasaláta

    🇮🇹

    Aranyló gyöngyhúsleves