Rakott makaróni húsos raguval

Előkészítés

15 perc

Főzési idő

55 perc

Összesen

70 perc

Adag

kb. 6 fő

Értékelés

Elkészítés

  • 1.
    A tésztát sós vízben félig puhára főzzük, majd leszűrjük. A raguhoz az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük a darált sertéshúst. Amikor a hús elfőtte a levét, hozzáadjuk a pirospaprikát, a füstölt pirospaprikát, az őrölt köményt és a sűrített paradicsomot, majd 1–2 percig pirítjuk. Ezután felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a darabolt paradicsomot, és 15–20 percig rotyogtatjuk.
  • 2.
    A ragu felét összekeverjük a tésztával, majd egy kb. 25×25 cm-es tepsibe simítjuk. Erre kerül a maradék húsos ragu, a zúzott fokhagymával elkevert tejföl, végül a reszelt trappista és füstölt sajt. A 200 °C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul és az egész összeáll.
  • Hozzávalók

    6 adag
    250 g Dunakeszi makaróni tészta
    200 g tejföl
    1 gerezd fokhagyma (5 g) + 2 gerezd a raguhoz (10 g)
    75 g trappista sajt
    75 g füstölt sajt
    2 evőkanál olaj (20 g)
    1 fej hagyma (100 g)
    500 g darált sertéshús
    só, bors ízlés szerint
    1 teáskanál pirospaprika (2 g)
    ½ teáskanál füstölt pirospaprika (1 g)
    1 ½ teáskanál őrölt kömény (kb. 2 g)
    50 g sűrített paradicsom
    250 ml víz
    250 ml darabolt paradicsom (250 g)

    Tápérték

    Összesen
    Adagonként
    ~172 g
    fehérje
    ~227 g
    szénhidrát
    ~210 g
    zsír
    ~3462 kcal
    kalória

    Még több recept

    Mac & cheese falatkák

    🇭🇺

    Paradicsomos-gombás tészta

    🥦

    Szaftos, lecsókrémes tarhonya tükörtojással

    🇭🇺