Pasta con la zucca (sütőtökös tészta ricottával és tökmag-gremolatával)

Előkészítés

10 perc

Főzési idő

20 perc

Összesen

30 perc

Adag

kb. 2 fő

Értékelés

Elkészítés

  • 1.
    Egy lábosban, közepes lángon felhevítjük az olívaolajat, majd megpároljuk rajta a finomra vágott vöröshagymát.
  • 2.
    Hozzáadjuk a felkockázott szalonnát, és néhány perc pirítás után beleforgatjuk az apró kockákra vágott sütőtököt és a felaprított rozmaringleveleket. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a zöldségalaplével, és körülbelül 20 percig pároljuk, amíg a sütőtök teljesen megpuhul.
  • 3.
    Közben elkészítjük a tökmag-gremolatát: a durvára vágott tökmagot száraz serpenyőben megpirítjuk, hozzáadjuk a pankómorzsát, és aranybarnára pirítjuk.
  • 4.
    Egy keverőtálba tesszük, belereszeljük a narancs és a citrom héját, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a finomra vágott fokhagymát, majd alaposan összekeverjük.
  • 5.
    A puhára párolt tökből egy adagot külön edénybe szedünk, lehetőleg szalonna nélkül. Hozzáadjuk a ricottát és egy kevés főzőlevet, majd krémesre turmixoljuk. A ricottás krémet visszaöntjük a serpenyőbe a szalonnás-tökös alaphoz.
  • 6.
    Közben a farfalle tésztát bő, sós vízben al dentére főzzük, majd a szószhoz adjuk. Az egészet alaposan összeforgatjuk, tányérra szedjük, és a friss, ropogós tökmag-gremolatával megszórva tálaljuk.
  • Hozzávalók

    2 adag
    1 evőkanál olívaolaj
    0,65 fej vöröshagyma (kb. 65 g)
    30 g füstölt, húsos szalonna
    300 g sütőtök
    1 ág rozmaring
    só, bors ízlés szerint
    100 ml zöldségalaplé
    150 g Don Francesco farfalle tészta
    50 g ricotta

    Tökmag-gremolata

    30 g tökmag
    10 g pankomorzsa
    1 db narancs reszelt héja
    0.5 db citrom reszelt héja
    1 csokor petrezselyem
    0.5 gerezd fokhagyma

    Tápérték

    Összesen
    Adagonként
    ~50 g
    fehérje
    ~47 g
    szénhidrát
    ~152 g
    zsír
    ~1197 kcal
    kalória

    Még több recept

    Csirkés-sajtos-zöldséges leves eperlevél tésztával

    Spagetti fekete olajbogyóval és dióval

    Zöldborsós tésztatorta