Paradicsomos-gombás tészta

Előkészítés

10 perc

Főzési idő

20 perc

Összesen

30 perc

Adag

kb. 4 fő

Értékelés

Elkészítés

  • 1.
    A kétféle hagymát megtisztítjuk, a vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát átnyomjuk. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és üvegesre pároljuk benne a vöröshagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd további 2–3 percig együtt dinszteljük.
  • 2.
    Közben megtisztítjuk és felszeleteljük a gombát. A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, meghámozzuk, majd felkockázzuk. A serpenyőbe tesszük a gombát és a paradicsomot, megszórjuk a szárított kakukkfűvel, sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon párolni kezdjük.
  • 3.
    Ha szükséges, kevés vizet öntünk hozzá. Körülbelül 10 percig főzzük, míg a gomba megpuhul, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, és további 5 percig főzzük, hogy a szósz selymes és telt ízű legyen.
  • 4.
    Eközben egy nagy fazékban sós vizet forralunk, és a spagettit a csomagoláson szereplő utasítás szerint kifőzzük. Leszűrjük (nem öblítjük le), majd a forró szószba forgatjuk, hogy jól átjárják az ízek. Frissen, forrón tálaljuk, ízlés szerint reszelt parmezánnal vagy friss bazsalikomlevelekkel díszítve.
  • Hozzávalók

    4 adag
    1 fej vöröshagyma
    4 gerezd fokhagyma
    2 evőkanál olaj
    5–6 db gomba (kb. 15 dkg)
    4 db paradicsom (kb. 40 dkg)
    1 csipet szárított kakukkfű
    só, bors ízlés szerint
    1 evőkanál paradicsompüré

    Tészta

    40 dkg spagetti

    Tápérték

    Összesen
    Adagonként
    ~59 g
    fehérje
    ~28 g
    szénhidrát
    ~327 g
    zsír
    ~1764 kcal
    kalória

    Még több recept

    Sült céklás tarhonya ‘rizottó’

    🇭🇺

    Aranyló gyöngyhúsleves

    Spagetti fekete olajbogyóval és dióval