Mac & cheese falatkák

Előkészítés

15 perc

Főzési idő

20 perc

Összesen

35 perc

Adag

kb. 8 fő

Értékelés

Elkészítés

  • 1.
    A tésztát sós, lobogó vízben a csomagoláson megadott ideig al dentére főzzük, majd leszűrjük és félretesszük. A sajtmártáshoz egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet, elkeverjük, majd lassan felöntjük tejjel. Folyamatos keverés mellett besamelt főzünk belőle.
  • 2.
    Amikor besűrűsödött, hozzáadjuk a sajtkrémet és a reszelt gouda sajtot, sóval és borssal ízesítjük, majd addig keverjük, míg a sajt teljesen el nem olvad. A kész mártást a tésztához forgatjuk, beleütjük a felvert tojást, majd ismét alaposan összekeverjük.
  • 3.
    A masszát kiolajozott muffintepsi mélyedéseibe kanalazzuk, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 8–10 perc alatt aranybarnára sütjük. Kivesszük, kicsit hűlni hagyjuk, majd friss zöldfűszerrel megszórva tálaljuk.
  • Hozzávalók

    8 adag
    20 dkg Dunakeszi szarvacska
    só ízlés szerint
    2 evőkanál vaj (30 g)
    2 evőkanál liszt (20 g)
    0,5 bögre tej (120 ml)
    50 dkg sajtkrém
    2 bögre reszelt gouda sajt (200 g)
    ¼ teáskanál bors
    1 db tojás
    kevés olaj a tepsihez (5 g)

    Tápérték

    Összesen
    Adagonként
    ~118 g
    fehérje
    ~191 g
    szénhidrát
    ~265 g
    zsír
    ~3599 kcal
    kalória

    Még több recept

    Sült céklás tarhonya ‘rizottó’

    🇭🇺

    Pasta con la zucca (sütőtökös tészta ricottával és tökmag-gremolatával)

    Zöldborsóleves eperlevéllel

    🇭🇺