Csirkés – fetás tésztasaláta

Előkészítés

10 perc

Főzési idő

25 perc

Összesen

35 perc

Adag

kb. 4 fő

Értékelés

Elkészítés

  • 1.
    A tésztát a csomagoláson található leírás alapján sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
  • 2.
    A csirkemellet sóval, borssal és fokhagyma-granulátummal fűszerezzük, majd kevés olajon, közepes lángon oldalanként körülbelül nyolc percig sütjük. Ezután tíz percig pihentetjük, és felkockázzuk.
  • 3.
    A visszamaradt zsiradékban a bacont ropogósra sütjük, majd hagyjuk kihűlni és apróra vágjuk.
  • 4.
    A dresszinghez összekeverjük az olívaolajat, a vörösborecetet, a fűszerkeveréket, az áttört fokhagymát és a mustárt, végül ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük.
  • 5.
    Egy nagy tálban összekeverjük a főtt tésztát, a csirkemellkockákat, a bacont, a felezett koktélparadicsomot, a friss spenótot, a morzsolt fetát, a finomra vágott hagymát és a kaprot, majd az egészet leöntjük a dresszinggel és alaposan összeforgatjuk.
  • Hozzávalók

    4 adag
    50 dkg Don Francesco farfalle tészta
    50 dkg csirkemellfilé
    1 teáskanál fokhagyma-granulátum
    só, bors ízlés szerint
    2 evőkanál olívaolaj
    4 szelet bacon
    40 dkg koktélparadicsom
    30 dkg friss spenót
    20 dkg feta sajt
    0,25 fej vöröshagyma
    2 evőkanál friss kapor

    Dresszing

    0,5 dl olívaolaj
    3 evőkanál vörösborecet
    0,5 evőkanál olasz fűszerkeverék
    1 gerezd fokhagyma (áttörve)
    1 evőkanál mustár
    só, bors ízlés szerint

    Tápérték

    Összesen
    Adagonként
    ~273 g
    fehérje
    ~407 g
    szénhidrát
    ~157 g
    zsír
    ~4148 kcal
    kalória

    Még több recept

    Aglio e olio spagetti

    🇮🇹

    Rakott makaróni húsos raguval

    Spárgás-krémsajtos tészta

    🇮🇹