Skip to content
Főoldal
Újdonságok
Receptek A-Z
Tippek
Tésztáink
Kapcsolat
Főoldal
Újdonságok
Receptek A-Z
Tippek
Tésztáink
Kapcsolat
Kapcsolatfelvétel
Csicseriborsós Puttanesca ragu
Előkészítés
10 perc
Főzési idő
15 perc
Összesen
25 perc
Adag
kb. 4 fő
Értékelés
Vissza
Elkészítés
1.
A tésztát sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük.
2.
Egy serpenyőben az olívaolajon lepirítjuk a szardellát, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát.
3.
Amikor kissé megpirult, belekeverjük a sűrített paradicsomot, és ezzel is röviden pirítjuk.
4.
Ezután hozzáadjuk az olajbogyót, a kapribogyót és a csicseriborsót, majd sóval, borssal és chilivel ízesítjük.
5.
Felöntjük a darabolt paradicsommal, és 10–15 percig rotyogtatjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
6.
Végül belekeverjük a reszelt parmezánt, és a főtt tésztával tálaljuk.
Hozzávalók
4 adag
400 g penne
4 evőkanál olívaolaj
4–5 db szardella (kb. 20 g)
4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál sűrített paradicsom
1 nagy marék fekete olajbogyó (kb. 50 g)
2 evőkanál kapribogyó (kb. 20 g)
1 konzerv csicseriborsó (nettó kb. 240 g)
2 konzerv darabolt paradicsom (kb. 800 g)
só, bors ízlés szerint
1 teáskanál chilipelyhek
20 g parmezán
Tápérték
Összesen
Adagonként
~93 g
fehérje
~67 g
szénhidrát
~398 g
zsír
~2524 kcal
kalória
Még több recept
Receptek A-Z
Spagetti fekete olajbogyóval és dióval
✨
Megnézem a receptet
Pasta con la zucca (sütőtökös tészta ricottával és tökmag-gremolatával)
✨
Megnézem a receptet
Aglio e olio spagetti
🇮🇹
Megnézem a receptet