Csicseriborsós Puttanesca ragu

Előkészítés

10 perc

Főzési idő

15 perc

Összesen

25 perc

Adag

kb. 4 fő

Értékelés

Elkészítés

  • 1.
    A tésztát sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük.
  • 2.
    Egy serpenyőben az olívaolajon lepirítjuk a szardellát, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát.
  • 3.
    Amikor kissé megpirult, belekeverjük a sűrített paradicsomot, és ezzel is röviden pirítjuk.
  • 4.
    Ezután hozzáadjuk az olajbogyót, a kapribogyót és a csicseriborsót, majd sóval, borssal és chilivel ízesítjük.
  • 5.
    Felöntjük a darabolt paradicsommal, és 10–15 percig rotyogtatjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
  • 6.
    Végül belekeverjük a reszelt parmezánt, és a főtt tésztával tálaljuk.
  • Hozzávalók

    4 adag
    400 g penne
    4 evőkanál olívaolaj
    4–5 db szardella (kb. 20 g)
    4 gerezd fokhagyma
    1 evőkanál sűrített paradicsom
    1 nagy marék fekete olajbogyó (kb. 50 g)
    2 evőkanál kapribogyó (kb. 20 g)
    1 konzerv csicseriborsó (nettó kb. 240 g)
    2 konzerv darabolt paradicsom (kb. 800 g)
    só, bors ízlés szerint
    1 teáskanál chilipelyhek
    20 g parmezán

    Tápérték

    Összesen
    Adagonként
    ~93 g
    fehérje
    ~67 g
    szénhidrát
    ~398 g
    zsír
    ~2524 kcal
    kalória

    Még több recept

    Spárgás-krémsajtos tészta

    🇮🇹

    Aranyló gyöngyhúsleves

    Zöldborsós tésztatorta