Aglio e olio spagetti

Előkészítés

5 perc

Főzési idő

15 perc

Összesen

20 perc

Adag

kb. 3 fő

Értékelés

Elkészítés

  • 1.
    Egy nagy fazékban 2 liter vizet forralunk 2 evőkanál sóval, hogy a víz íze a tengervízhez hasonlítson. Amikor felforr, beletesszük a spagettit, és körülbelül 10 perc alatt al dentére főzzük.
  • 2.
    Közben egy serpenyőben, közepes lángon felhevítjük az olívaolajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a chilit. Fontos, hogy kellően meleg legyen az olaj, hogy az ízek és a színek kioldódjanak belőle.
  • 3.
    A kifőtt tésztát a fűszeres olajba forgatjuk, és adunk hozzá 1–2 kisebb merőkanállal a főzővízből, hogy szaftosabb legyen.
  • 4.
    Megborsozzuk, ha szükséges utánasózzuk, végül hozzákeverjük a finomra vágott petrezselymet. Frissen reszelt vagy vékony forgácsokra vágott parmezánnal tálaljuk.
  • Hozzávalók

    3 adag
    300 g Don Francesco spagetti
    100 ml olívaolaj
    7 gerezd fokhagyma (kb. 35 g)
    3 db chilipaprika (kb. 30 g)
    só, bors ízlés szerint
    1 nagy csokor petrezselyem (kb. 30 g)
    1 kis darab parmezán (kb. 20 g)

    Tápérték

    Összesen
    Adagonként
    ~47 g
    fehérje
    ~233 g
    szénhidrát
    ~111 g
    zsír
    ~2095 kcal
    kalória

    Még több recept

    Sült padlizsános spagetti

    🇮🇹

    Aranyló gyöngyhúsleves

    Spagetti fekete olajbogyóval és dióval