1. Tésztasaláta új köntösben
A hideg főtt tészta remek alap friss salátákhoz. Dobd össze némi olívaolajjal, citromlével, szezonális zöldségekkel és egy kevés sajttal – és máris kész a könnyű ebéd vagy vacsora.
2. Serpenyős tészta ropogósan
Egy kevés olajon pirítsd meg a tésztát, majd adj hozzá fokhagymát, egy kis chilit és a kedvenc zöldségeidet. A ropogós tészta és a fűszeres ízek új életet adnak a tegnapi ebédnek.
3. Sütőben sült tésztás egytálétel
Keverd össze a főtt tésztát egy kis szósszal (pl. paradicsom vagy tejföl), szórj rá sajtot és süsd össze a sütőben. Egy gyors gratin, amit mindenki imádni fog otthon.
Legközelebb, ha maradék főtt tészta marad, ne gondolj rá teherként – inkább lehetőségként! Egy kis kreativitással a tegnapi ételből új kedvenc születhet.