Zöldborsóleves eperlevéllel

Előkészítés

15 perc

Főzési idő

30 perc

Összesen

45 perc

Adag

kb. 6 fő

Értékelés

Elkészítés

  • 1.
    Az olajon lepirítjuk a hagymát, majd a többi zöldséget is, a borsó kivételével. Megszórjuk a pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a keményítőt. Beletesszük a borsót, összekeverjük, és felöntjük alaplével vagy vízzel, amíg 2–3 cm-rel ellepi. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak, majd megszórjuk friss petrezselyemmel. Közben kifőzzük az eperlevél tésztát, és tálaláskor a leveshez adjuk.
  • Hozzávalók

    6 adag
    200–300 g fagyasztott borsó
    1 evőkanál olaj (10 g)
    1 kis fej hagyma (80 g)
    1 közepes répa (80 g)
    2 szárzeller (100 g)
    1 közepes krumpli (150 g)
    1 teáskanál keményítő (3 g)
    1 teáskanál pirospaprika (2 g)
    só, bors ízlés szerint
    1 csomag eperlevél tészta (250 g)
    alaplé vagy víz (kb. 1,5 l)

    Tápérték

    Összesen
    Adagonként
    ~55 g
    fehérje
    ~268 g
    szénhidrát
    ~21 g
    zsír
    ~1460 kcal
    kalória

    Még több recept

    Pasta con la zucca (sütőtökös tészta ricottával és tökmag-gremolatával)

    Toszkán csirkés fusilli

    🇮🇹

    Spagetti fekete olajbogyóval és dióval