Csirkés-sajtos-zöldséges leves eperlevél tésztával

Előkészítés

15 perc

Főzési idő

40 perc

Összesen

55 perc

Adag

kb. 4 fő

Értékelés

Elkészítés

  • 1.
    Egy nagyobb edényben egy kevés olajon megdinszteljük a vöröshagymát, közben hozzáadjuk a fokhagymát, a karikára vágott sárgarépát és a felkockázott zellert. Nagyjából 5 perc után beletesszük a kockára vágott csirkemellet is, majd folyamatosan kevergetve pirítjuk.
  • 2.
    Amikor a hús kifehéredett, hozzáöntjük a húslevesalaplét, a tejszínt és a sajtkrémet, majd lefedve, lassú tűzön további 30 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük.
  • 3.
    Ezután hozzáadjuk az eperlevél tésztát, és 5–6 percig főzzük, végül belekeverjük a spenótleveleket is, amiket addig főzünk, amíg enyhén meg nem hervadnak.
  • Hozzávalók

    4 adag
    kevés olaj (10 g)
    1 fej vöröshagyma (100 g)
    1 gerezd fokhagyma (5 g)
    2 db sárgarépa (150 g)
    ½ fej zeller (150 g)
    40 dkg csirkemell (400 g)
    1 dl tejszín (100 g)
    1 db tömlős sajtkrém (100 g)
    só, bors ízlés szerint
    15 dkg Mándy-féle eperlevél tészta
    10 dkg spenótlevél

    Tápérték

    Összesen
    Adagonként
    ~157 g
    fehérje
    ~148 g
    szénhidrát
    ~90 g
    zsír
    ~2049 kcal
    kalória

    Még több recept

    Csirkés – fetás tésztasaláta

    🇮🇹

    Rakott makaróni húsos raguval

    Pasta con la zucca (sütőtökös tészta ricottával és tökmag-gremolatával)