Húsos-chilis-sajtkrémes szarvacska

Előkészítés

10 perc

Főzési idő

35 perc

Összesen

45 perc

Adag

kb. 6 fő

Értékelés

Elkészítés

  • 1.
    Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a darált húst. Erős lángon kevergetve pirítjuk, amíg kifehéredik, és a kiengedett leve teljesen elpárolog. Ezután hozzáadjuk a paradicsompürét és az apróra vágott fokhagymát, egy-két percig pirítjuk, majd sóval, borssal és chilivel ízesítjük. Felöntjük kb. 200 ml forró vízzel, és 10 percig rotyogtatjuk.
  • 2.
    Közben kifőzzük a szarvacska tésztát, leszűrjük, és melegen tartjuk. A húsos raguhoz hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a sajtkrémet, végül beleforgatjuk a forró tésztát. Az egészet lazán összekeverjük, és azonnal tálaljuk.
  • Hozzávalók

    6 adag
    350 g darált marhahús
    350 g darált sertéshús
    1 közepes fej vöröshagyma (100 g)
    6 evőkanál olívaolaj (60 g)
    100 g sűrített paradicsom
    1 gerezd fokhagyma (5 g)
    1 teáskanál chilipehely (2 g)
    fekete bors ízlés szerint
    200 g sajtkrém (70% zsírtartalmú)
    1 csokor petrezselyem (20 g)
    só ízlés szerint
    400 g Dunakeszi szarvacska tészta

    Tápérték

    Összesen
    Adagonként
    ~217 g
    fehérje
    ~326 g
    szénhidrát
    ~254 g
    zsír
    ~4426 kcal
    kalória

    Még több recept

    Csirkés – fetás tésztasaláta

    🇮🇹

    Csirkés-sajtos-zöldséges leves eperlevél tésztával

    Csicseriborsós Puttanesca ragu