Zöldborsós tésztatorta

Előkészítés

20 perc

Főzési idő

60 perc

Összesen

80 perc

Adag

kb. 6 fő

Értékelés

Elkészítés

  • 1.
    A szarvacska tésztát sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük. A kifőtt tésztát a kifejtett zöldborsóval összekeverjük. Egy tálban felverjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a tejfölt, a tejszínt és a reszelt sajtokat. Sóval, borssal ízesítjük, majd a keveréket a tésztához öntjük, és alaposan összeforgatjuk.
  • 2.
    Egy kerek tortaformát kikenünk kevés olajjal, belesimítjuk a tésztás masszát, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt aranybarnára sütjük. Akkor jó, ha a teteje szépen megpirult és a közepe is megszilárdult.
  • 3.
    Friss petrezselyemlevelekkel díszítve tálaljuk. A tésztatorta langyosan vagy hidegen is fogyasztható, akár másnap is finom.
  • Hozzávalók

    6 adag
    só, bors ízlés szerint
    25 dkg Dunakeszi szarvacska tészta
    kevés olaj (kb. 1 ek, 10 g)
    50 dkg zöldborsó (kifejtve)
    4 db tojás
    2 dl tejföl
    2 dl tejszín
    10 dkg reszelt trappista sajt
    5 dkg reszelt parmezán
    12,5 dkg mozzarella
    1 kis csokor petrezselyem

    Tápérték

    Összesen
    Adagonként
    ~166 g
    fehérje
    ~278 g
    szénhidrát
    ~207 g
    zsír
    ~3665 kcal
    kalória

    Még több recept

    Mac & cheese falatkák

    🇭🇺

    Csicseriborsós Puttanesca ragu

    Spárgás-krémsajtos tészta

    🇮🇹