7 apró trükk, amitől a tésztád pont olyan lesz, mint Olaszországban

Az olaszok tudják: a tészta nem csak étel, hanem életérzés. Hogy hogyan érheted el, hogy az otthonodban is igazi trattoria-hangulatot varázsolj? Mutatjuk a legfontosabb apró titkokat, amiket ha betartasz, minden tésztád tökéletes lesz.

Az olaszok szerint a főzővíz olyan sós legyen, mint a tenger. Ne félj a sótól, ez adja meg a tészta igazi karakterét.

Gyakori tévhit, hogy az olaj segít, de valójában csak megakadályozza, hogy a szósz rátapadjon a tésztára. Jobban jársz, ha inkább főzés után kevered össze a szósszal.

Az olaszok sosem főzik túl. A tészta akkor tökéletes, ha picit „harapós”, vagyis al dente. Így jobban tartja a formáját és egészségesebb is.

Ne öntsd ki azonnal! Egy merőkanálnyi keményítős főzővíz csodákat tesz a szósszal: krémesebb, lágyabb lesz.

A főzés utolsó egy percében keverd bele a tésztát a szószba a serpenyőben. Ettől lesz tökéletesen bevonva.

Az olasz konyha titka a letisztultság. Elég 3-4 jó minőségű hozzávaló, és máris egy felejthetetlen ételt tettél az asztalra.


Kövesd ezeket az apró trükköket, és garantáltan olyan tésztát főzöl, amire még egy olasz “mamma” is büszke lenne.

További tippek

A tészta nemcsak finom és sokoldalú, de igazi pénztárcabarát alapanyag is. Ha okosan használod, rengeteget spórolhatsz a konyhában úgy, hogy közben változatos, ínycsiklandó fogások kerülnek az asztalra. Íme 5 bevált tipp!
Ismerős a helyzet: kicsit elkalkuláltad a tészta mennyiségét és másnap a hűtőben vár rád egy fél edénynyi maradék? Nem kell kidobni, egy kis fantáziával parádés finomságokat készíthetsz belőle. Mutatunk három gyors és kreatív ötletet!
A konyhában nem mindig áll rendelkezésünkre egy fél piac kínálata, de szerencsére a tésztában pont az a szép, hogy néhány egyszerű hozzávalóból is csodát lehet varázsolni. Íme néhány ötlet, hogyan készíthetsz költséghatékony módon is ínycsiklandó tésztás fogásokat.

Ne maradj le újdonságainkról!

Friss receptek, szezonális ötletek és tésztás inspirációk – egy helyen, hogy mindig legyen valami új a tányérodon.