Nem kell mindig friss alapanyagért rohanni – egy jó paradicsomkonzerv, egy üveg olívaolaj és némi szárított fűszer pillanatok alatt mediterrán hangulatot teremt.
A maradék cukkini, paprika vagy spenót szinte kérleli, hogy a tésztaszószban végezze. Nemcsak színt, hanem plusz tápanyagot is ad az ételhez.
Egy marék reszelt sajt (parmezán, trappista vagy akár a hűtőben maradt vegyes darabok) krémesíti és gazdagítja a fogást.
Ha nincs tejszíned vagy extra hozzávalód, a tészta főzővize önmagában képes krémesebbé tenni a szószt. Ez az egyik legjobb „spórolós” trükk.
Inkább használj 3-4 jó minőségű alapanyagot, mint 10 közepes minőségűt. Egy olcsó, de friss fokhagyma, egy kis chili és egy jó tészta már önmagában élmény.
Látod? Nem a pénzen múlik, hanem a kreativitáson és a jó tésztán. Néhány egyszerű fogás így lesz felejthetetlen élmény – pénztárcabarát módon.